Editorial nr. 22

MISTER…

“De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa, se va lipi de nevasta sa și se vor face un singur trup” (Gen. 2:24).

,,Taina aceasta este mare – (vorbesc despre Hristos şi despre Biserică)” spune Pavel, în contextul învățăturii despre familie (Ef. 5:32). Ori de câte ori citesc această afirmație, nu pot să nu mă întreb: Doamne, cum poți compara cea mai desăvârșită relație din acest univers – relația dintre Fiul Tău și Biserica răscumpărată – cu relația de căsnicie? Doamne, Tu, Stăpânul a tot ce se vede și nu se vede, cum de ai ales ca mireasă pentru Fiul Tău o pământeană –Biserica, formată din oameni imperfecți, inconsecvenți, neloiali… și ai făgăduit să-i desăvârșești, împărtășindu-Ţi propria neprihănire cu ei, astfel ca, în ziua aceea, ziua celei mai misterioase nunți, ea, Biserica să se asemene Mirelui, să-i poată sta alături!… Tot Cosmosul, văzând strălucirea Miresei, va înțelege atunci că a meritat ca Fiul să vină în lumea noastră căzută, să moară pe o cruce, răscumpărând pentru Sine oameni din orice seminţie, din orice neam, care cred în El și acceptă jertfa Sa.

Niciodată n-a mai fost așa o nuntă și nici nu va mai exista una la fel!..

Când mă gândesc la faptul că Dumnezeu compară această realitate plină de mister cu relația dintre un el și o ea, înțeleg că, atunci când El i-a pus împreună pe Adam și pe Eva, i-a destinat celei mai frumoase relații care ar putea exista între doi pământeni, o relație unică, aducătoare de împlinire și fericire. O relație în care fiecare se dăruiește celuilalt, fiecare caută binele celuilalt, fiecare va gusta împlinirea, fericind pe celălalt.

Ce ziceți de un asemenea tablou? Acesta era gândul lui Dumnezeu, atunci când a creat prima familie! Sigur că Dumnezeu a stabilit atunci și principiile pe care trebuie clădită această relație și, numai aplicându-le, ne vom bucura de frumusețea și unicitatea ei.

Dar oare cum arată astăzi acest tablou?

Când privim în jur, nu putem să nu recunoaștem că abia dacă mai zărim tabloul inițial, din cauza atâtor umbre care l-au acoperit!.. Dușmanul de veacuri al lui Dumnezeu a pervertit această frumusețe, a pătat atât de mult acest tablou, încât astăzi este așa de demodat să vorbești despre credicioșia față de un singur partener, de loialitate până la sfârșitul vieții, de curăție, de puritate… E demodat ,,să te duci” la începuturi, ca să înțelegi inima Lui Dumnezeu pentru familie! Este atât de încețoșat, încât nu se mai disting clar un el și o ea… uniți în cea mai specială relație: căsătoria.

Iată de ce am ales ca temă pentru acest număr relația de căsnicie, pentru că dorim să ștergem tabloul de praful vremii și al păcatului și să vă arătăm cum era el la început; desigur, nu vrem doar să-l vedem, ci ne-am dori tare mult ca acesta să fie taboul vieții noastre, al fiecăreia dintre noi. Știu că orice femeie visează la un cămin fericit! Dar mai știu şi că multe s-au resemnat, gândindu-se că nu-i realist să visezi la așa ceva! Că fericirea e numai în cărți și în filme… Însă vreau să vă încurajez să vă adunați cioburile viselor voastre… și să îndrăzniți să visați!!! Este posibil! Se poate trăi fericirea, dar NUMAI ascultând de poruncile Creatorului! El singur este vrednic să fie crezut, căci El a creat familia!

Lucrez la relația mea cu Dorel de peste 40 de ani! Am gustat multă împlinire, chiar fericire! M-am bucurat de multe, foarte multe clipe frumoase, unice, profunde… dar știu că n-am pătruns în întregime taina, înțelegând că Dumnezeul dragostei a pregătit mult mai mult pentru cei doi… Deci încă deznod… încă descopăr… pentru că doresc să gust mai mult frumusețea acestei relații, înainte de a intra în …MARELE MISTER!

Lidia Șchiopu

Leave a Reply

Your email address will not be published.