Am fost chemate in slujba unui vis!

Ps 68:11: “Un cuvânt spune Domnul și femeile aducătoare de vești bune sunt o mare oștire! “

Intre 13-16 mai 2010 a avut loc la Sovata conferinta nationala a femeilor, unde impreuna am sarbatorit ceea ce  Domnul a facut de-alungul anilor, (sunt 25 ani de cand femei misionare au venit in tara noastra, prin organizatia BEE, sa ne echipeze pentru slujire) , am multumit lui Dumnezeu pentru faptul ca, a ales ca si noi, femeile, sa fim parte in lucrarea Lui si apoi, ne-am uitat spre viitor, motivandu-ne sa transmitem mostenirea primita mai departe.

Au participat 500 femei din tara si nu numai… au fost alaturi de noi femei din Rep. Moldova, Rusia, Bulgaria, Macedonia, Canada, Statele Unite …femei din Diaspora romaneasca, Spania, Italia, Austria, … de asemenea doua femei din Costa Rica si Brazilia, care sunt misionare in tara noastra.

Tema conferintei: Am fost  CHEMATE IN SLUJBA UNUI VIS!..

Care vis? … Visul nostru este împlinirea VISULUI SĂU, acela de a-si zidi o Împărăție care va dăinui în veci!  Iar noi, am fost chemate să fim parte la această măreață lucrare, aceea de a face ucenici, de a transmite mai departe moștenirea ce o avem in şi prin El. Visul Lui este o Impărăţie  în care să domnească … împreună  cu noi, iar visul nostru este El—Impăratul!

Invitatele noastre au fost Miriam Charter, Wendy Wilson si alături de ele, Lorraine  Schukar, Debbie Skufca, Sherry Bohn – cele care de-alungul anilor, au venit în țara noastră riscându-și libertatea și chiar viața, doar să ne ajute să ne descoperim  visul şi să ne înţelegem chemarea… Apreciem  credincioşia lor în a pune în inimile noastre sămânța ACESTUI VIS!!!

Alaturi de mesaje provocatoare au fost multe marturii ale femeilor implicate in slujire, ale femeilor romance misionare, ale femeilor slujitoare din alte tari. Am dorit astfel sa motivam toate femeile participante in a-si descoperi chemarea si a pasi in slujirea la care Domnul cheama pe fiecare.
Lidia Șchiopu

Wendy Wilson a slujit ca şi membră a grupului Entrust din 1984 cu focusul pe formarea de lideri în lucrarea cu femeile. Marea ei bucurie este să echipeze femei pentru marea provocare din Matei 28: 18-20 şi pentru rolul pe care femeile îl au într-o biserică sănătoasă şi în Împărăţia lui Dumnezeu.
Wendy şi-a început lucrarea făcând parte dintr-o echipă care se ocupa de instruirea femeilor din biserica din Romania şi Bulgaria, din 1985 pâna în 1992. Apoi, din 1992 pâna în 2009, ea a  condus femeile din misiunea Echiparea Liderelor din Lucrarea cu Femeile, din Europa de est şi Rusia. În timpul acelor ani s-a dezvoltat mult aşteptata programă  pentru lucrarea cu femeile, precum şi  un model solid de instruire a lucrătoarelor şi a celor care transmit mai departe ceea ce au primit, in lucrarea cu femeile.

Wendy a fost împlicată şi ca şi vice-preşedintă a misiunii Entrust din 1999 până în 2007, ajutând  la refocalizarea misiunii într-o strategică mişcare înspre o educaţie practică a adulţilor, sisteme de multiplicare şi înstruire a instructorilor.
Astăzi, cu peste 25 de ani de experienţă în lucrare, ea este bucuroasă să-şi dea toată atenţia înstruirii şi sfătuirii celor pasionaţi de misiune, bisericilor şi partenerilor în eforturile lor de a echipa şi a oferi resurse femeilor din întreaga lume.

Wendy şi soţul ei Ed Dudding locuiesc în Coeur D’Alene, Idaho, unde Ed slujeşte ca şi consilier şcolar şi de comunitate.

Miriam Charter s-a născut în China. Părinţii ei erau a treia  generaţie de misionari care a trăit şi a lucrat pe aceste meleaguri. În anul în care Miriam s-a născut (1949) a izbucnit revoluţia comunistă. În 1952, familia ei a fost forţată de regimul comunist să fugă din China. S-au stabilit în Canada, locul unde a crescut Miriam. La o vârstă foarte fragedă ea l-a primit pe  Isus în inima ei. A urmat apoi universitatea şi a devenit profesoară de limba franceză la un liceu.

Ea nu a putut însă să  uite Marea Trimitere a lui Dumnezeu. Simţea chemarea de a se implica în misiunea  transculturală, în  biserica  subterană dintr-o ţară comunistă.

A urmat seminarul teologic, iar după graduare, timp de patru ani, a lucrat cu copiii şi cu femeile într-o biserică foarte mare.  În anii aceia a auzit de BEE, un grup care lucra din Viena în Romania, Bulgaria, Cehoslovacia, Ungaria şi Polonia, având ca scop formarea de lideri pentru biserica subterană.

În 1983 ea a făcut prima ei călătorie în România, cerându-i lui Dumnezeu să-i arate ce rol ar putea ea să aibă în lucrarea BEE din această ţară. În timpul acestei călătorii, Dumnezeu i-a confirmat chemarea de a lucra în Europa de Est şi, mai mult, a  şi surprins-o cu o viziune pentru lucrarea de ucenicizare a femeilor. În ianuarie 1985, Miriam s-a mutat la Viena, de unde a început să călătorească în Europa centrală şi de est. În 1992, s-a  întors în America de Nord pentru a-şi continua studiile de doctorat. Iar în 1995 ea s-a mutat în Rusia, crezând că va putea lucra în domeniul teologic. După ce a studiat limba rusă timp de 2 ani, s-a întors în America ca să-şi termine studiile de doctorat.

Dumnezeu i-a arătat în mod foarte clar că ultima decadă din cariera ei de profesoară universitară va fi petrecută în instruirea viitoarei generaţii de făcători de ucenici în contextul seminarului. În prezent ea coordonează studii de doctorat la Universitatea Evanghelică  Trinity de lângă Chicago, unde Dumnezeu aduce studenţi din toate colţurile lumii: Etiopia, Sri Lanka, Angola, China, Korea, Kenya, Honduras, Brazilia, România, America şi Canada. Miriam se simte cu adevărat împlinită prin faptul că-şi învesteşte viaţa în instruirea liderilor de pe întreg globul, pentru a sluji în generaţia viitoare. Deşi nu a fost căsătorită, Miram vorbeşte despre sine ca şi despre o femeie cu adevărat împlinită, care continuă să spere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.