De n-ar fi fost Crăciunul! …

De Elvira Lupăștean

Ultimii colindători au plecat de mult… vasele de sărbătoare au fost spălate şi aranjate în cutii, la păstrare; ornamentele şi luminiţele viu colorate sunt şi ele înghesuite acolo unde e locul lor peste vară… Atmosfera aceea feerică ,,de Sărbători” s-a stins…

Dar ce s-a întâmplat cu Sărbătoritul? L-am pus bine şi pe EL? În cutii? În rafturi?…

Desigur, un articol despre o întâlnire de Crăciun a femeilor, acum, în martie, pare interesant; interesant şi motivator, pentru că, de fapt, Sărbătoritul nostru – Isus Hristos, Mesia, Regele nostru, Domnul Păcii, Salvatorul lumii – nu poate fi sărbătorit doar în decembrie !

El nu poate fi înghesuit în ,,cutii” frumoase, care se numesc anotimpuri!

El este Începutul şi Sfârşitul tuturor lucrurilor. Ioan spune că El a existat ,,la început”, înainte de a fi fost creat orice lucru. (Ioan 1:1-3).

Existenţa Fiului lui Dumnezeu n-a început odată cu naşterea Lui în Betleem. El este numit ,,Fiul” cu mult înainte de a Se fi întrupat. ,,Dar când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său , născut din femeie…’’ Mica, de asemenea, profeţeşte despre naşterea Lui și afirmă că obârşia Lui ,,se suie până în vremuri străvechi, până în zilele veşniciei”(Mica 5 :2).

Pe acest Mesia L-am sărbătorit şi noi, femeile din Biserica Tabor din Gătaia, în 19 decembrie 2009. Afară, viscolul spulbera zăpada proaspăt ninsă… era o imagine adevărată de Crăciun, când, după ce-ţi scuturi ninsoarea, intri înăuntru, la căldură, în frumuseţea decorului, în lumea colindelor, unde atâtea alte femei au grijă să te primească aşa cum doar ele ştiu s-o facă.

Ne-am strâns toate în jurul mesajului Angelei Ţiprigan, ca la gura sobei, iarna… A fost cam frig, însă, de n-ar fi fost Crăciunul, n-am fi ştiut ce schimbare radicală a adus Hristos în lume, prin naşterea Sa. Isus n-a provocat doar o schimbare a numerotării anilor – istoria fiind împărţită în două, prin naşterea Sa – ci a declanşat o revoluţie spirituală. Statutul meu de femeie a fost restaurat prin venirea lui Hristos în lume. El mi-a redat valoarea și demnitatea! El a venit să ne dea o cunună împărătească, în loc de cenuşă, uleiul bucuriei, în locul plânsului, haina laudei, în locul duhului împovărat (Isaia 61 :1-3).

Ce minunat ! Toate acestea le face El pentru noi şi astăzi, nu doar de Crăciun !

Iată ce a însemnat această Sărbătoare pentru participante:

,,Nu m-am gândit că o întâlnire de femei poate avea așa un impact în inima mea. Am înţeles că Isus a venit în lumea noastră ca să ierte, să iubească, să slujească… Am hotărât și eu să aplic aceste lucruri, într-o relaţie (,,amorţită” de mulți ani) cu cineva apropiat mie. Atunci când Angela ne-a încurajat la ,,iertare”, Dumnezeu a atins inima mea şi am ales, de Crăciun, să iert, să iubesc, să slujesc… iar pacea şi bucuria le-am primit ca dar de la El. De n-ar fi fost Crăciunul, eu n-aş fi fost îmbogăţită!” (Gabi)

,,Am fost uimită de modul în care Dumnezeu a îmbrăcat natura şi a creat cadrul cel mai potrivit pentru această Sărbătoare. Am avut sentimentul prezenţei lui Dumnezeu în fiecare detaliu, astfel că această sărbătoare de Crăciun a fost cea mai frumoasă din viaţa mea: am colindat cu bucurie, am învăţat să fiu recunoscătoare pentru fiecare lucru din viaţa mea, să mă bucur de ce am, să nu las să-mi fie distrasă atenţia de la Sărbătoritul care mi-a dat o inimă nouă. Dacă Isus nu S-ar fi născut, eu n-aş fi avut un Mântuitor, o Lumină, iar veşnicia mea ar fi fost un întuneric!” (Camelia)

Cu ocazia Crăciunului, au avut loc întâlniri ale femeilor în multe biserici din Timișoara:

Într-o atmosferă specială de sărbătoare, duminică, 20 decembrie, și noi, doamnele și domnișoarele din Vox Domini, împreună cu prietenele noastre, ne-am întâlnit pentru a-L sărbători pe Pruncul Isus – cel mai frumos și mai prețios cadou care ni se putea oferi nouă, oamenilor.
De Crăciun, primim și oferim cadouri. De cele mai multe ori, primim cadouri pe care ni le dorim de multă vreme, însă câteodată se mai întâmplă să primim cadouri pe care nu ni le dorim… Ce facem cu ele? Sau ce facem cu cadourile nedorite, pe care Dumnezeu ni le oferă uneori, așa cum i s-a întâmplat Mariei? Oare ce fel de cadou suntem noi înșine pentru cei din jur? Suntem noi persoane care încurajează? Suntem noi persoane care ajută un om căzut? Suntem noi femei care le aduc bucurie soților lor? Suntem noi mame care aleg să petreacă timp cu copiii, ascultându-le adevăratele nevoi și apoi împlinindu-le? Iată căteva lucruri asupra cărora am fost provocate să medităm, fiecare dintre noi, la întâlnirea femeilor de la Vox Domini. 
 (Daniela Albu)

Într-o atmosfera primitoare ca o filă de poveste, întâmpinate de mirosul fin de portocale și scorțișoară, noi, doamnele și domnișoarele din Biserica Metanoia, ne-am întâlnit pentru a-L sărbători pe Cel născut în ieslea Betleemului. Sala a fost plină. Fiecare își împărtășea planurile pentru sărbătoarea care bătea la ușă. Era așa de plăcut să privești femeile vorbind, râzând, îmbrățișându-se… Deși am fost femei de vârste diferite, am înțeles, în acea seară, adevărata semnificație a Sărbătorii: Crăciunul este împlinirea promisiunilor lui Dumnezeu. Isus Hristos este darul lui Dumnezeu pentru întreaga omenire, dovedind încă o dată că niciun cuvânt venit de la El nu este lipsit de putere. Am ales să păstrăm toate aceste cuvinte, să medităm la ele și să ducem vestea bună și în familiile noastre. (Damaris Barbu – Biserica Metanoia)

Femeile Bisericii Maranata se adună la părtăşie cu Domnul şi unele cu altele, în fiecare a treia duminică din lună. Aceste întâlniri sunt speciale, deoarece femeile sunt speciale, atunci când se închină Domnului. La întâlnirea din luna decembrie am fost provocate la ascultare, prin exemplul Mariei. Mesajul transmis de sora Lidia ne-a ajutat să ne facem o retrospectivă sinceră a întregului an care a trecut şi totodată ne-a determinat să intrăm în noul an cu dorinţe şi priorităţi clare, care să ne ajute să ne apropiem tot mai mult de Mirele nostru. Am plecat cu dorința ca, în anul 2010, să investim mai mult în relaţia noastră cu Mirele. Prea mult investim în cele trecătoare noi, femeile, şi poate prea puţin investim în relaţia cu El! Cred că e timpul să investim în ceea ce va rămâne veşnic! (Patricia Runcan –Biserica Baptistă Maranata)

În decembrie, am participat la o întâlnire specială de Crăciun a femeilor din Biserica Aletheia. Într-o atmosfera plăcută și primitoare, cu miros de cozonac, decor de sărbătoare, lumânări aprinse și colinde, femeile și invitatele acestora au putut reflecta în tihnă la adevarata însemnătate a Crăciunului – Nașterea Pruncului Isus. Tema serii a fost ,,Exemplul de supunere și ascultare al Mariei”. Dumnezeu apreciază ascultarea mai mult decât orice, chiar dacă nu înțelegem, chiar dacă ne e teamă, chiar dacă El ne cere să ieșim din zona noastră de confort și chiar dacă toți cei din jur ne-ar sta împotrivă. Și Mariei i-a fost teamă, și ea a fost tulburată, nici ea n-a înțeles, dar, cu toate acestea, pentru că L-a cunoscut pe Dumnezeu, s-a încrezut în El, a ascultat de El și a accepat planul Său pentru viața ei. Așezate în jurul meselor frumos decorate, femeile au putut să discute, apoi, pe marginea mesajului… Era o priveliște deosebită să le privești!… A fost greu să le mai oprești… Fiecare, a plecat spre casă cu dorința de a-L cunoaște pe Dumnezeu mai mult, căci astfel ne vom putea încrede în El, în orice vreme! (Eunice Vesa – Biserica Aletheia)

În Biserica Betania, luna decembrie 2009 a prilejuit derularea mai multor activităţi, unele dintre ele devenite, de acum, tradiţionale, ca întâlnirea femeilor şi masa de Crăciun, oferită familiilor în vârstă, celor sărace, precum şi persoanelor singure. Pregătită într-un decor foarte plăcut de sărbătoare, întâlnirea femeilor a fost așa o bucurie! N-au lipsit colindele, poeziile, mesajele şi chiar o recenzie de carte. Mărioara Bejinar, invitata noastră, ne-a motivat la o viață de rugăciune, căci numai aşa putem trăi în biruință, crescând în asemănarea cu El, în smerenie și lepădare de sine, onorându-L astfel pe Dumnezeu, Tatăl nostru! Suntem fiicele Lui! Să trăim deci cu demnitatea fiicelor de Împărat! (Ani Gruiescu – Biserica Baptistă Betania)

Leave a Reply

Your email address will not be published.