Hristosul care ne-a adus o mântuire așa de mare

De Vali Lupoian

Acesta este numele conferinței de femei care s-a desfășurat în luna noiembrie, la Cluj-Napoca, fiind organizată de grupul interconfesional Fiicele Sarei. Tema este inspirată din cartea Evrei și a fost aleasă în urma parcurgerii și a studierii acesteia, iar unul dintre scopurile conferinţei a fost acela de a stârni inimile femeilor la cunoașterea Scripturii, la descoperirea frumuseții Cuvântului Domnului, la găsirea odihnei în care trebuie „să ne grăbim să intrăm”.

Au participat peste 400 de femei, din confesiuni diferite (baptistă, penticostală, Oastea Domnului, reformată, catolică, ortodoxă, creștini după Evanghelie), din Cluj și din câteva orașe din Ardeal. În urma participării la conferință, multe femei au fost provocate la trăirea spre lauda Celui ce ne-a adus o mântuire așa de mare.

Am trăit clipe de bucurie sfântă, alături de surorile mele venite din toată țara. Am simțit prezența Lui în acel loc, prin mâinile împreunate la rugăciune și prin mâinile înălțate către cer, prin cântările cu lacrimi de bucurie, dar și de tristețe, prin cuvintele ziditoare din Biblie și prin mărturiile surorilor. Despre creativitatea și sensibilitatea femeilor ,,ne-a vorbit” momentul în care au îmbinat poezia cu cântarea și pictura, pentru a-l glorifica pe Domnul Isus.

Ce frumos timp! Un timp pentru veșnicie. (Geta Rus, Biserica Baptistă)

Ca și la alte întâlniri la care am participat, m-au impresionat fețele pline de seninătate și de zâmbet ale femeilor, căldura cu care se salutau, bucuria de a se reîntâlni! A fost o zi specială, plină de învățături, cu o remarcă aparte pentru doamna Fărăgău, care ne-a împărtășit cu multă generozitate din experiența ei de viață. (Rodica Chirila, Biserica Ortodoxă)

Faptul că femeile își deschid inimile, împărtășind experiențe din viața lor, a fost de mare folos pentru mine. Am trecut prin situații neplăcute și credeam că doar mie mi se întâmplă așa ceva, dar acolo, la conferinţă, am aflat că nu sunt singura! Auzind mărturii din experiența acestor femei mature în umblarea lor cu Domnul, am fost motivată să merg înainte. Noi, cele tinere, avem foarte multe de învăţat de la femeile care pregătesc aceste întâlniri și, de aceea, sper să mai fie astfel de conferințe.

(Ioana Popa, Biserica Catolică)

M-am simțit extraordinar la conferință. Ideea cu masa rotundă, din partea a doua, a fost superbă. În această zi, mi-ați împrospătat dragostea de cartea Evrei și ați dat un imbold dorinței mele de a o aprofunda. (Diana Știrb, Oastea Domnului)

Conferința de la Iris a fost pentru mine ca o oază de liniște și de împrospătare sufletească, după o săptămână încărcată și agitată, așa cum cred că a fost a majorității femeilor din sală. Mi-au plăcut organizarea şi elementele vizuale care s-au folosit: desenul, chivotul; dar şi partea de laudă și închinare. Formula dezbaterii, folosită în partea a doua a conferinţei, ne este caracteristică nouă, femeilor, și cred că a adus un element de noutate și prospețime. Dar ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost ideea studiului unei cărți din Biblie. Alegerea cărții Evrei și parcurgerea ei într-un timp scurt și cu un număr atât de mare de femei m-au obligat să-mi ridic ștacheta spirituală, să mă concentrez asupra subiectului, și am simțit cum Duhul Sfânt transformă o zi de sâmbătă oarecare într-o zi specială de întâlnire cu Domnul meu. (Manuela Pitic, Biserica Baptistă)

Am apreciat foarte mult mărturiile personale ale unor surori despre lupta și biruința lor în necazuri, în ispite și în împrejurări potrivnice, biruința prin Domnul Isus Hristos. Cele mai încurajatoare în umblarea noastră cu Domnul sunt faptele credinței vii a fraților și a surorilor, sunt faptele iubirii. Ele ne întăresc atât de mult! (Mariana Goron)

Lucrul care mi s-a imprimat în urma conferinței este că, atunci când Îl avem pe Fiul, avem totul. Prezentarea imaginii Fiului m-a condus la înțelegerea măreției planului lui Dumnezeu cu privire la valorile pe care le am în El. (Lidia Dănuț, Biserica Baptistă)

E a doua mea participare la o conferință cu Fiicele Sarei; consider că a fost unul dintre acele binevenite momente de oprire și de recunoaștere a faptului ca Domnul este Dumnezeu, Tatăl și Răscumpărătorul nostru în Hristos. Modul în care a fost prezentată lucrarea Lui pentru omenire, din cartea Evrei, mă motivează la o cunoaștere mai profundă a lui Dumnezeu din Scripturi, ca răspuns la dragostea și harul Lui, conștientă fiind că relaţia mea cu El este fundamentală pentru mine, în această existență. (Laura Veja)

Leave a Reply

Your email address will not be published.