EBE / Entrust

Lucrarea femeilor

Departamentul lucrarii cu femeile din cadrul EBE România, se ocupă de echiparea și formarea femeilor pentru a sluji altor femei. Ne dorim în bisericile noastre femei mature, echipate pentru slujire, care, descoperindu-și darurile să-și aducă contribuția la lărgirea și edificarea Bisericii lui Cristos. Și acest lucru îl dorim cu atât mai mult cu cât știm că în bisericile noastre peste 60% sunt femei. Ce potențial fantastic, dar atât de neglijat!

Ce pot face femeile? Pavel îi scrie lui Tit și îi dă instrucțiuni clare și concrete despre modul în care să se ocupe de fiecare segment din biserică, și la un moment dat el spune : dar vreau « ca femeile în vârstă… să le învețe pe cele tinere să-și iubească bărbații și copiii, să fie cumpătate, cu viață curată, să-și vadă de treburile casei, să fie bune, supuse bărbaților lor, pentru ca să nu se vorbească de rău Cuvântul lui Dzeu ». (Tit 2 :4-5)

Ce facem noi? Vrem să împlinim această poruncă, echipând femei care să le învețe pe altele cum să trăiască vieți care să-i aducă cinste lui Dumnezeu, cum să devină făcătoare de ucenici – mandatul fiecărui creștin ! Pentru aceasta creem și oferim cadru în care femeile să crească spiritual și să fie echipate : grupe mici de ucenicie și creștere, seminarii, conferințe, asistență, mentorare. Lucrăm interconfesional, cu toate bisericile evanghelice, trecând dincolo de diferențe și bucurându-ne de ceea ce avem în comun. De fapt, între noi – femeile- au căzut zidurile denominaționale și am învățat să ne acceptăm, să ne respectăm, să ne slujim. Știm că suntem parte din aceeași BISERICĂ UNICĂ a lui Cristos , și… ne pregătim să-I fim Mireasa!!!

Într-o vreme în care, creștinii mai degrabă împrumută valorile lumii, noi dorim să transmitem generației în care investim, valorile noastre: Credem că Intimitatea cu Dumnezeu este vitală, vrem să trăim vieți de Integritate, vrem să fim Invățabile, să lucrăm în împreună, în Echipă, vrem să slujim sub Autoritatea Bisericii locale și în tot ce suntem și facem vrem să fim Dependente de Dumnezeu!!!

Uitîndu-mă prin credință, pot vedea cum Dumnezeu ridică o generație a « femeilor aducătoare de vești bune », care vor trăi făcând o diferență pentru EL în această țară și până la marginile pământului!

Lidia Schiopu

Click aici pentru informatii in engleza…